Чи буде резиденція Леоніда Кучми в Одесі?

Чи буде резиденція Леоніда Кучми в Одесі?
Одеса, 23 вересня 2002 – Державна резиденція Президента України незабаром буде відкрита на базі Одеського Палацу дітей імені Яші Гордієнко. Цю інформацію підтвердив на прес-конференції і губернатор Сергій Гриневецький. Опозиція протестує.

За словами Сергія Гриневецького, Леонід Кучма і уряд підтримали пропозицію керівників міста та області про розробку проекту реставрації Воронцовського палацу під президентську резиденцію.

“Проектанти, які одержали замовлення, відреставрують архітектурний комплекс”, – наголосив губернатор Одеської області. Він повідомив, що наступним етапом, згідно з європейськими стандартами, має стати прокладка автотраси “аеропорт – резиденція президента”.

Реалізацією проекту займатимуться обласна, міська влада.

Нині мерія проводить пошук приміщення для Палацу дітей, де буде надалі розміщено дитячі творчі колективи.

Одеська обласна організація партії «Реформи і порядок» уже виступила проти цих планів.

“Дотепер у згаданому приміщенні було розміщено дитячо-юнацькі гуртки, секції, в яких діти Одеси мали можливість займатися творчістю. Духовне та естетичне виховання майбутніх громадян України мало б стати пріоритетом для української влади.

Влада посилається на аварійність будинку Палацу дітей і відсутність коштів на ремонтні роботи. Іншими словами, влада каже: на дітей у нас грошей немає, а на резиденцію президента все-таки є.

Знову демонструється практика подвійних стандартів. Не є таємницею, що реставрація будинку під резиденцію коштуватиме українським громадянам десятки мільйонів гривень”.

Активісти обласної організації партії «Реформи і порядок» звернулися до президента України з вимогою відмовитися від наміру відкрити резиденцію в Одесі: “Ми закликаємо одеську владу спрямувати свою енергію на пошук джерел фінансування капітального ремонту Воронцовського палацу, щоби він і далі був загальнодоступним місцем духовного розвитку молодого покоління”.

Тим часом народний депутат України з фракції блоку «Наша Україна» Едуард Гурвіц так само засудив ідею відкриття резиденції президента України в Одесі.

“Мене дивує ступінь підлабузництва наших чиновників. Вони готові на все заради прихильності з боку Леоніда Кучми. А коли його повноваження завершаться – не будуть його навіть пізнавати...” – наголосив Едуард Гурвіц.