Командувач військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони Білорусі побував 9 жовтня в Чернігові. Просто збіг у часі й місці з чутками про «Кольчуги»?

Командувач військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони Білорусі побував 9 жовтня в Чернігові. Просто збіг у часі й місці з чутками про «Кольчуги»?
Чернігів, 11 жовтня 2002 – Командувачі військово-повітряних сил України та Республіки Білорусь зустрічалися в Чернігові 9 жовтня. Українську сторону представляв головнокомандувач цього виду військ генерал-лейтенант Ярослав Скалько. Він тоді повідомив, що зустріч із його білоруським колегою, який до того ж очолює і війська протиповітряної оборони Республіки Білорусь, Олегом Пафйоровим – це свого роду знайомство.

Крім того, в Чернігові, за словами Ярослава Скалька, обговорювалися питання безпеки льотних полігонів сусідніх країн. Обох головнокомандувачів також цікавили спільні проблеми, а саме вони обговорювали питання утилізації військової техніки, яка вже не може за своїм станом продаватися в народне господарство. Також українська і білоруська сторони, за словами Скалька, занепокоєні тим, як ліквідувати боєприпаси, у яких закінчився термін зберігання. Сторони підписали протоколи своїх намірів.

В інтерв’ю для Радіо Свобода Ярослав Скалько сказав: “Ми – новопризначені командувачі, ще не зустрічалися і тому цікавимося, який рівень підготовки льотчиків, яка техніка використовується, обговорюємо, що можемо робити разом, щоб було дешевше й безпечніше для обох держав”.

Після перебування в Чернігові наступного дня білоруський військовий Олег Пафйоров поїхав до Василькова на зустріч із головнокомандувачем військ Протиповітряної оборони Збройних Сил України. Сьогодні візит білоруської делегації повинен був закінчитися.