“Панорама Севастополя” страйкує вже майже тиждень

“Панорама Севастополя” страйкує вже майже тиждень
Симферополь, 12 грудня 2002 - Майже тиждень страйкують журналісти газети “Панорама Севастополя”. Вони протестують проти цензури і тиску з боку чиновників Севастопольської міської держадміністрації. В четвер через страйк не вийшов черговий номер газети.

Як заявила заступник головного редактора "Панорами Севастополя", лідер журналістського страйку Лучія Пузикова, приводом до конфлікту в колективі стала відмова новопризначеного редактора викласти журналістам концепцію роботи редакції на найближчу перспективу, зокрема, бачення виходу видання з фінансової кризи. Пані Пузикова каже, що впродовж останнього року газета існувала без фінансової підтримки з боку її засновника - міської організації Всеукраїнського об'єднання "Злагода", яка не виконувала своїх зобов’язань перед редакцією газети, а лише втручалася у творчий процес журналістів.

Крім того, невдоволення викликали наміри головного редактора Олексія Кравченка звільнити з роботи кількох працівників редакції. Але найголовніше, за словами Лючії Пузикової, - нова редакційна політика призвела до того, що зі шпальт газети зникли гострі та актуальні матеріали, а натомість з’явилися провладні статті, підготовлені управлінням преси Севастопольської міської державної адміністрації. Слід сказати , що глава міськдержадміністрації Леонід Жунько очолює севастопольську “Злагоду”.

Тим часом головний редактор газети Олексій Кравченко, коментуючи ситуацію в колективі, висловив здивування такими діями своїх підлеглих. Він відкинув звинувачення в утисках свободи слова. Водночас він послався на позицію засновників, які вважають журналістський страйк незаконним, оскільки страйкарі не пройшли визначену законом процедуру. Конфлікт між колективом з одного боку і керівництвом та засновниками газети – з іншого, під свій контроль взяла Севастопольська правозахисна група, яка заявила, що надасть страйкарям правову підтримку. Журналісти "Панорами Севастополя" наголосили, що страйкуватимуть доти, доки засновники не виконають усіх їхніх вимог.