За даними ООН, кожен 120-й мешканець планети тікає від переслідувань та загрози власному життю. Сьогодні у світі близько 22-х мільйонів людей мають статус втікачів. А близько 25-ти мільйонів – переховуються і не зафіксовані у жодних документах

-- no author -- З нагоди Всесвітнього дня біженця львів’яни збирали підписи на підтримку трьох молодих жінок із Кенії, молодого китайця та 15-річного бразильця. Усі ці біженці зазнали тортур у в’язниці за релігійні та політичні переконання.
З нагоди Всесвітнього дня біженця львів’яни збирали підписи на підтримку трьох молодих жінок із Кенії, молодого китайця та 15-річного бразильця. Усі ці біженці зазнали тортур у в’язниці за релігійні та політичні переконання.

Акція організована львівським осередком міжнародна амністія і громадською організацією Права людини не мають кордонів. Творче об’єднання «Дзвіниця» продемонструвало театралізований перформенс. На площі перед Львівським університетом стояла клітка, з якої намагалася звільнитись людина. На себе вона виливала червону фарбу, що символізувала тюремні тортури. Організатори зазначають, що такі акції вкрай необхідні, адже вони привертають увагу людей до проблем утікачів.