Прес-служба Служби безпеки України спростувала повідомлення лідера кримських комуністів, народного депутата України Леоніда Грача про існування в Криму табору чеченських терористів

-- no author -- В інтерв’ю київській газеті «Столічниє новості» у вівторок Леонід Грач заявив, що впродовж останніх тижнів на горі Ай-Петрі у Криму функціонує «табір підготовки інструкторів для чеченських бойовиків».
В інтерв’ю київській газеті «Столічниє новості» у вівторок Леонід Грач заявив, що впродовж останніх тижнів на горі Ай-Петрі у Криму функціонує «табір підготовки інструкторів для чеченських бойовиків».

З огляду на це СБУ заявляє, що у гірничо-лісовому масиві на плато Ай-Петрі деякий час існував літній табір духовного центру «Айфаар» – незареєстрованої в Україні організації прихильників езотеричних вчень Реріхів і Блавацької. Понад сорок осіб, в тому числі іноземці, під керівництвом свого духовного наставника з Ялти здійснювали релігійні обряди. Зброї і військового спорядження у них не було, але їхня господарська діяльність суперечила законодавству України і створювала загрозу екологічній безпеці заповідної території.

Внаслідок здійснених правоохоронними органами заходів діяльність центру припинена, проте чеченських терористів та їхніх інструкторів СБУ не виявила.