За уточненими даними, щонайменше 20 осіб загинули сьогодні в Багдаді внаслідок вибуху біля представництва ООН. Як стало відомо, серед загиблих – спеціальний посланець ООН в Іраку Сержіу Вієйра ді Меллу, який помер від тяжких поранень

-- no author -- Близько ста осіб поранені, багато пропали безвісти. Після вибуху багато людей, що перебували в приміщенні, опинилися під завалами. Тривають рятувальні роботи.
Близько ста осіб поранені, багато пропали безвісти. Після вибуху багато людей, що перебували в приміщенні, опинилися під завалами. Тривають рятувальні роботи.

Американські представники заявили, що вибухнула начинена вибухівкою вантажівка, запаркована біля готелю "Canal", де розташоване представництво ООН. Не виключено, що теракт скоїли терористи-смертники. У Нью-Йорку відбувається надзвичайне засідання Ради Безпеки ООН. Сирія, що головує в Раді, від імені її членів висловила обурення терактом.

Організаторів вибуху гостро засудили США, Євросоюз, Росія та інші держави. Президент США Джордж Буш заявив, що теракт вчинили "вороги цивілізованого світу".