Україна отримує інформацію з Іраку із запізненням

Мар’яна Драч Україна отримує інформацію з Іраку із запізненням
Прага-Київ, 26 серпня 2003 року.

Мар’яна Драч

В Іраку гаряче. Сьогодні один американський солдат був убитий і двоє зазнали поранень, коли військовий автомобіль підірвався на саморобному вибуховому пристрої, повідомив представник американського командування в Іраку.

Минулої ночі під обстріл потрапила польська військова база в Кербалі.

Тепер з’ясувалося, що минулого тижня іракці відкрили вогонь і по українських миротворцях. Що саме сталося, детальніше розповідає речник Міністерства оборони України Костянтин Хівренко.

Костянтин Хівренко

22 серпня у місті Елькут українські миротворці разом з морськими піхотинцями США затримали двох місцевих жителів, у яких був вилучений автомат АК-47, а трохи пізніше ще двох озброєних осіб, які при затриманні вчинили опір і відкрили вогонь. Завдяки майстерності та професіоналізму миротворців, мається на увазі українських, обійшлося без жертв.

Мар’яна Драч

Ця інформація на інтернет-сайті Міністерства оборони України з’явилася лише у вівторок, 26 серпня. Чому Ви так довго зволікали з повідомленням про цей інцидент?

Костянтин Хівренко

Зволікання пояснюється доволі просто. Справа у тому, що ця інформація надійшла до нас лише сьогодні вранці. Ми не маємо, тобто, прес-служба Міністерства оборони, на превеликий жаль, оперативного зв’язку з офіцерами прес-служби 5 бригади. Поки що (немає оперативного зв’язку), я підкреслюю це. Проблеми існують також з Інтернетом. Тому лише на ранок сьогоднішнього дня ця інформація потрапила до нас.