Американський журнал Fortune оприлюднив список свiтових мiльярдерiв, що не досягли вiку 40 рокiв

-- no author -- Традицiйно складається два списки: один – для американцiв, iнший – для всiх iнших. У 2003 роцi список "неамериканцiв" очолює нафтовий магнат Роман Абрамович з 8,3 мільйрда доларiв, а в першiй десятцi – п''ятеро росiйських мiльярдерiв, повiдомляє росiйське iнтернет-видання newsru.com.
Традицiйно складається два списки: один – для американцiв, iнший – для всiх iнших. У 2003 роцi список "неамериканцiв" очолює нафтовий магнат Роман Абрамович з 8,3 мільйрда доларiв, а в першiй десятцi – п''ятеро росiйських мiльярдерiв, повiдомляє росiйське iнтернет-видання newsru.com.

"Може видатися дивним, що п''ять з десяти найбагатших людей у списку "40 молодше 40" цього року здобули своє багатство в країнi, яка прожила велику частину сторiччя пiд владою комунiстiв", - пише Fortune.

Китай, який вступив на шлях капiталiзму на десять рокiв ранiше, ніж Росiя, також має своїх надбагатiїв, у цьому списку фiгурують шестеро представникiв Китаю.

Водночас, половину списку становлять спадкоємцi i спадкоємицi – здебільшого європейцi. Вiд Європи в списку 24 особи, найчисленнiше представництво у Британiї – 8 осiб.

Слідом за Р.Абрамовичем у списку молодих багатiїв за межами США йдуть швейцарець Ернесто Бертареллi з бiотехнологiчного гiганта Serono, нiмець Стефан Квандт з BMW, росiянин Михайло Фрiдман (Альфа), венесуелець Лоренцо Мендоса з Empresas Polar, росiянин Михайло Прохоров (Норнiкель), Олег Дерипаска ("Базовий елемент"), Євген Швiдлер ("Сибнафта"), мексиканець Емiлiо Азкаррага Жан (Grupo Televisa, найбiльша iспаномовна медiагрупа,), iндiєєць Кумар Бiрла (Birla Group).