Народний депутат, голова тимчасової слiдчої комiсiї Григорiй Омельченко оприлюднив прiзвища людей, що фiгурують у листах колишнього мiлiцiонера Iгоря Гончарова, опублікованих пiсля його смертi, як викрадачi журналiста Георгiя Гонгадзе

-- no author -- Сьогодні пiсля засiдання очолюваної ним комiсiї Григорій Омельченко процитував журналiстам уривки з листiв Iгоря Гочарова, не пропускаючи прiзвищ, якi ранiше не оприлюднювали в ЗМI у зв''язку з недоведенiстю автентичностi записiв колишнього мiлiцiонера.
Сьогодні пiсля засiдання очолюваної ним комiсiї Григорій Омельченко процитував журналiстам уривки з листiв Iгоря Гочарова, не пропускаючи прiзвищ, якi ранiше не оприлюднювали в ЗМI у зв''язку з недоведенiстю автентичностi записiв колишнього мiлiцiонера.

"Хомула (екс-начальник київського Управлiння боротьби з органiзованою злочиннiстю Сергiй Хамула, звiльнений у лютому 2003 року за недолiки в роботi) вимагав, щоб я не давав свiдчення стосовно тих працiвникiв УБОЗа, якi разом з Нестеровим та iншим злочинцем, що входив, як i Нестеров, до угруповання "Киселя", викрали у вереснi 2000 року на бульварi Леси Українки в Києвi Георгiя Гонгадзе.

Прiзвища цих осiб, як i працiвникiв кримiнальної розвiдки, що вiдстежували перед цим мiсцезнаходження Гонгадзе, я повiдомив працiвнику СБУ (Г.Омельченко не назвав прiзвища цього працiвника СБУ, оскiльки вiн перебуває пiд охороною i депутат побоюється за його безпеку) i частково журналiсту Єльцову (журналiст Олег Єльцов, який ранiше був знайомий з I.Гончаровим i опублiкував його листи до матерi)..., а також про причетнiсть працiвникiв УБОЗа до iнших вбивств i викрадень, якi здiйснили особи, що входили до групи Свєтлова-Нестерова.

Цi злочини скоєнi за наказом тогочасного мiнiстра Кравченка (глава МВС Юрiй Кравченко), а згодом мiнiстра Смирнова (мiнiстр внутрiшнiх справ Юрiй Смирнов). До цих викрадень причетнi вищi посадовi особи нашої держави i наш Президент, якi знали про них. ...У мене є матерiали, зiбранi спiльно з працiвником СБУ : магнiтофоннi, аудiозаписи з зiзнаннями Нестерова та iншi матерiали. Я запропонував Хомулi офiцiйно в присутностi журналiстiв, працiвникiв СБУ вилучити їх у тому мiсцi, де я зазначу", - процитував фрагменти листiв Григорій Омельченко.

Народний депутат пояснив своє рiшення оприлюднити фрагменти листiв колишнього мiлiцiонера, називаючи прiзвища, тим, що вже готовi експертнi висновки, якi пiдтвердили авторство записiв Iгоря Гончарова.