Рада безпеки ООН одностайно ухвалила резолюцію, що має на меті збільшити внесок міжнародної спільноти у відновлення безпеки в Іраку, у відбудову цієї країни

-- no author -- Це ухвалення привітав Генеральний секретар ООН Кофі Аннан: «Цей результат є чітким свідченням прагнення всіх членів Ради безпеки поставити інтереси іракського народу над усі інші міркування. Наша спільна мета – відновити мир і стабільність для суверенного, демократичного й незалежного Іраку якнайшвидше».
Це ухвалення привітав Генеральний секретар ООН Кофі Аннан: «Цей результат є чітким свідченням прагнення всіх членів Ради безпеки поставити інтереси іракського народу над усі інші міркування. Наша спільна мета – відновити мир і стабільність для суверенного, демократичного й незалежного Іраку якнайшвидше».

Три провідні держави – члени Ради безпеки: Німеччина, Росія і Франція- змінили свої попередні позиції й підтримали американський проєкт. Але раніше сьогодні керівники цих країн повідомили, що за нинішніх умов не нададуть до відновлення Іраку ані війська, ані фінансових коштів.

Посол Німеччини в ООН Ґюнтер Плойґер заявив після голосування, що в резолюції бракує низки важливих моментів: «Нам бракує чіткого сигналу, що передачу суверенітету самим іракцям буде прискорено. І роль ООН та особливо Генерального секретаря можна було б іще посилити. До того ж, Раду безпеки доволі скупо залучено до подій».

Натомість посол Великої Британії Емир Джонз Паррі, який є співавтором резолюції, заявляє навпаки: «У резолюції, яку ми ухвалили, цілком чітко йдеться про передачу контролю над Іраком його народові якнайшвидше. Але цілком правильно, що ця резолюція не приписує іракцям штучного розкладу цієї передачі».