Сьогодні у Львові біля місця, де за часів Другої світової війни був розташований Янівський концтабір, близько 200 осіб зібралися на мітинг, щоб вшанувати пам’ять людей, переважно євреїв, яких убили німецькі окупанти

-- no author -- Янівський концтабір був одним із найбільших в Україні, його називають Долиною смерті. “Втім Львів - єдине місто у світі, де на місці загибелі 200 тисяч осіб досі не встановлений меморіальний знак”, - зауважив під час мітингу доктор Олександр Шварц, президент міжнародного фонду «Голокост».
Янівський концтабір був одним із найбільших в Україні, його називають Долиною смерті. “Втім Львів - єдине місто у світі, де на місці загибелі 200 тисяч осіб досі не встановлений меморіальний знак”, - зауважив під час мітингу доктор Олександр Шварц, президент міжнародного фонду «Голокост».

Олександр Шварц: “Я був на процесі оскарження німця, який на моїх очах розстріляв мого батька. У концтаборі мені було 14 років. Але я досі не можу вклонитися на місці, де поховані останки мого батька”.

На місці, де 60 років тому був розташований концтабір, нині працює кінологічний центр управління Міністерства внутрішніх справ України.