Президент Азербайджану Ільхам Алієв вважає, що у 2004-му році може розпочатися новий етап врегулювання конфлікту навколо Нагірного Карабаху

-- no author -- Виступаючи у середу з новорічним зверненням до нації, азербайджанський президент зазначив, що Баку готовий до відновлення переговорів з цієї проблеми. Алієв наголосив, проте, що позиція Баку залишається незмінною – конфлікт має бути вирішений без порушення територіальної цілісності Азербайджану.
Виступаючи у середу з новорічним зверненням до нації, азербайджанський президент зазначив, що Баку готовий до відновлення переговорів з цієї проблеми. Алієв наголосив, проте, що позиція Баку залишається незмінною – конфлікт має бути вирішений без порушення територіальної цілісності Азербайджану.

За словами Ільхама Алієва, він сподівається на активізацію ролі посередницької Мінської групи ОБСЄ у врегулюванні ситуації.

Нагірно-Карабахський конфлікт виник у 1988-му році. Республіка, проголошена місцевим вірменським населенням, не визнається світовим співтовариством і формально вважається частиною Азербайджану. Починаючи з 1994-го року, у Нагірному Карабаху дотримується перемир’я.