До вступу України в НАТО ще є час.

Славко Волинський До вступу України в НАТО ще є час.
Брюссель, 22 січня 2004 – На запитання нашого брюссельського кореспондента, які шанси має Україна, щоби вступити до НАТО в наступній хвилі розширення і коли власне відбудеться ця хвиля, один із чільних чиновників НАТО відповів:

«Ваша остання ремарка буде початком моєї відповіді: нікому не відомо, коли буде наступна хвиля розширення НАТО. Це питання буде розглянуте влітку в Стамбулі під час саміту НАТО, але наразі я не знаю, яке рішення буде ухвалене.

А щодо України, то ми маємо особливий робочий план. Із Україною в нас є спільний цільовий план, план дій. Основним центром уваги у співробітництві з Україною нині є здійснення воєнних реформ і реструктуризація збройних сил. Це головна наша спільна мета, якої ми прагнемо досягти. Для здійснення всього цього вже існує механізм – це Комісія Україна–НАТО, в рамках якої ми регулярно проводимо консультації.

Крім того, останні кілька місяців ми маємо досить багато контактів із Україною. Кілька днів тому тут побував міністр закордонних справ України – один із перших, хто відвідав нового Генерального секретаря НАТО.

А щодо членства в альянсі, то, як я вже говорив, це питання ми будемо розглядати пізніше», – заявив високий урядовець НАТО й додав: “А спершу Україна мала б виконати свої нинішні зобов’язання”.