Керiвник Європейського союзу з питань зовнiшньої полiтики й безпеки Хав’єр Солана та європейський комiсар у справах зовнiшньої полiтики Крис Патен пiд час вiзиту до Косова засудили насильство над сербами й зазначили, що треба заарештувати тих, хто скоїв злочини

-- no author -- На самому початку вiзиту Солана й Патен вiдвiдали м. Косово Полє, в якому албанськi екстремiсти пiдпалили школу та кiлька десяткiв сербських хат. Солана, зокрема, зазначив, що серби повиннi залишитися у Косовi, Європейський союз допоможе їм вiдновити зруйнованi селища.
На самому початку вiзиту Солана й Патен вiдвiдали м. Косово Полє, в якому албанськi екстремiсти пiдпалили школу та кiлька десяткiв сербських хат. Солана, зокрема, зазначив, що серби повиннi залишитися у Косовi, Європейський союз допоможе їм вiдновити зруйнованi селища.

Хав’єр Солана й Крис Патен у Приштинi зустрiлися з головою Мiжнародної адмiнiстрацiї Гаррi Холкерi, командувачем миротворчих сил Холґером Каммерхофом, косовськими урядовцями та преставниками сербiв.