Лазаренко не порушував закон з Ітерою та ЄЕСУ?

Мар’яна Драч
Новий розвиток подій у справі Павла Лазаренка, якого судять в Америці за відмивання брудних грошей.

У п''ятницю суддя Мартін Дженкінс відхилив значну частину звинувачень прокуратури . Про це заявив Радіо Свобода адвокат колишнього українського прем'' єра Деніел Горовіц. За його словами, суддя вирішив, що немає підстав висувати кримінальні звинувачення стосовно контактів Лазаренка з компанією "Єдині енергетичні системи" та корпорацією "Ітера." "Прокуратура намагалися одним ударом вдарити по Лазаренкові і Тимошенко, але в них нічого не вийшло," - вважає адвокат.

Також не доведено, що Лазаренко порушував закон, коли домовлявся про поставки котеджів для українського уряду з компанією "GHP" (Джі-ейч-пі).

Водночас, за словами Горовіца, суддя залишив для розгляду свідчення колишнього ділового партнера Лазаренка Петра Кириченка, який заявив, що з нього вимагали гроші. Команда захисту Лазаренка оцінює такий розвиток подій як свою перемогу і висловлює сподівання, що журі виправдає колишнього українського прем''єра.

Уряд Сполучених Штатів намагається довести, що Павло Лазаренко відмив через американські фінансові установи 114 мільйонів доларів. Суд розпочався 15 березня.