Віктор Ющенко: я не вiрю в проведення полiтреформи за сценарiєм влади.

Кандидат у президенти України, лiдер блоку "Наша Україна" Вiктор Ющенко не вiрить у те, що парламент пiдтримає при остаточному голосуваннi восени законопроект #4180 з полiтичної реформи.

"Я не вiрю в проведення полiтреформи за сценарiєм влади. Хоч знаю, що ведеться колосальна пiдготовча робота до осiнньої сесiї парламенту. Сьогоднi називаються астрономiчнi суми, якi будуть кинутi на пiдкуп депутатiв Верховної Ради, щоб вони проголосували "за". Очевидно, розрахунок iде на те, що в багатьох парламентарiїв запаморочиться голова. Але я вiрю, що у колег вистачить мужностi, вiдповiдальностi перед виборцями i здорового глузду - все ж ставки в цiй передвиборнiй кампанiї дуже високi i вимiрюються вони не грошима", - наголосив В.Ющенко в iнтерв''ю "Независимой газете" (РФ), опублiкованому в п''ятницю.

Кандидат у президенти також переконаний у необхiдностi ухвалити закон про президента i про гарантiї президентовi. "Те, що ми повиннi будемо ухвалити закон про президента i про гарантiї президентовi, це факт. Йдеться не про закон про Кучму, а про закон про президента, цей шлях вже пройшли Польща, Росiя, iншi нашi сусiди. Якщо суспiльство хоче цивiлiзовано розлучитися з минулим, ми повиннi це зробити", - вiдзначив В.Ющенко.

Вiн також переконаний у своїй перемозi на виборах, i на запитання, який указ пiдпише першим, сказав: "Формально - указ про формування уряду. Але я розумiю, що ви запитуєте про iнше. Одним з перших я пiдпишу указ, яким почну реалiзацiю нової стратегiї соцiально-економiчного розвитку України. Цей документ, розроблений моєю командою, гарантує кожному громадяниновi України, що в межах одного календарного року життя в країнi помiтно змiниться на краще".

Інтерфакс-Україна