Керівник виборчого штабу прем''єр-міністра, кандидата в Президенти Віктора Януковича Сергій Тигипко вважає опитування виборців при виході з виборчої дільниці (екзит-пол) маніпуляцією громадською думкою

Повідомив центральний виборчий штаб Януковича з посиланням на Тигипка. Він сказав, що на результати опитування, яке проводиться соціологами в день голосування на виході з виборчих дільниць, покладаються, якщо хочуть поставити під сумнів результати виборів.
Повідомив центральний виборчий штаб Януковича з посиланням на Тигипка.

Він сказав, що на результати опитування, яке проводиться соціологами в день голосування на виході з виборчих дільниць, покладаються, якщо хочуть поставити під сумнів результати виборів.

Натомість соціолог Ілько Кучерів зауважив, що немає підстав сумніватися в професійності та незаангажованості українських соціологів:

“Політики захоплюються тим, що ділять всіх на своїх і чужих. Вони ображаються на соціологів, тому що хочуть бачити вищі рейтинги, ніж мають. Тут потрібно більше роз’яснювальної роботи, зокрема зі штабом Ющенка, з паном Тигипком. Ми сподіваємося на підтримку всіх кандидатів у проведенні екзит-полу”.

За словами Ілька Кучеріва, результати опитувань на виході із виборчих дільниць під час парламентських виборів 2002 року відрізнялися від даних ,оголошених Центральною виборчою комісією, лише на 2%.