ЗАМАХ НА КЕРІВНИКА ТРОЄЩИНСЬКОГО РИНКУ Є "ЧАСТИНОЮ ПРОСУВАННЯ ВЛАДОЮ СИЛОВОГО ВАРІАНТУ ВИБОРЧОЇ КАМПАНІЇ" – ЮЩЕНКО.

Кандидат у Президенти України Віктор ЮЩЕНКО переконаний, що сьогоднішній замах на першого заступника директора Троєщинського ринку Києва є "частиною просування владою силового варіанту ведення виборчої кампанії". Про це він сказав сьогодні в інтерв`ю журналістам у Шепетівці на Хмельниччині, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН.

"Це особливий курсив, яким виписується силовий варіант виборчої кампанії", - наголосив В.ЮЩЕНКО. "Я лишаюся на тій позиції, що рано чи пізно ці сліди (вибухи на Троєщинському ринку та сьогоднішній вибух – УНІАН) приведуть до влади – і це буде документально підтверджено", - наголосив він. На думку В.ЮЩЕНКА, обидві події, пов''язані із Троєщиною, є наслідками переділу сфер впливу, який відбувається зараз "у тіні" і до якого причетні "деякі державні структури". "Витоки всі йдуть від влади – вона хоче політично використати і залякати не тільки Київщину, але й Україну", - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Києві о 5.45 у будинку на Виноградарі було підірвано невстановлений вибуховий пристрій, в результаті якого отримав поранення перший заступник керівника речового ринку "Троєщинський" С.АЛІСІМЕНКО. Його було госпіталізовано.

20 серпня близько 18.00 на Троєщинському ринку в урнах для сміття сталося два вибухи, внаслідок яких постраждало 14 осіб. До лікарні швидкої медичної допомоги госпіталізовано 11 осіб, одна із постраждалих померла в лікарні.

У результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів було затримано п''ять осіб, яких звинувачують у організації цих вибухів. За даними начальника столичної міліції Олександра МІЛЕНІНА, у двох затриманих вилучені посвідчення членів УНП. 28 серпня трьом особам, які були затримані за підозрою в організації та скоєнні вибуху 20 серпня на Троєщинському ринку у Києві, мірою запобіжного заходу обрано арешт. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу щодо четвертого затриманого.

О.МІЛЕНІН повідомив, що затримані вже зізналися в скоєнні цього злочину і на допитах сказали, що за мету мали виключно політичні мотиви, тобто дестабілізувати ситуацію в Києві та в Україні зокрема, а також повалення нинішньої влади.

Водночас, Київський міський голова Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО зазначав, що вважає, що події з вибухами на ринку "Троєщинський" у столиці мають кримінальний характер.

28 серпня керівник Центрального виборчого штабу Віктора ЮЩЕНКА Роман БЕЗСМЕРТНИЙ заявив про непричетність Української народної партії до вибухів на Троєщинському ринку.

UNIAN