ГОЛОВА ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ВВАЖАЄ, ЩО ПЕРШИЙ ТУР ВИБОРІВ НА БУКОВИНІ ПРОЙШОВ НА ДЕМОКРАТИЧНИХ ЗАСАДАХ.

Голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло РОМАНІВ вважає, що перший тур президентських виборів на Буковині відбувся “толерантно” і “на демократичних засадах”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив на сьогоднішній прес-конференції у Чернівцях. (31 жовтня у Чернівецькій області на виборах Президента України у першому турі виборів за Віктора ЮЩЕНКА проголосувало 66,3% буковинців, за Віктора ЯНУКОВИЧА – 17,9%. Явка виборців становила 73,3% - УНІАН.)

“Сьогодні я маю достатньо підстав стверджувати, що незважаючи на високий коефіцієнт політичної напруги, вибори 31 жовтня 2004 року в нашій області відбулись на демократичних засадах, без суттєвих порушень виборчого законодавства, толерантно, з дотриманням громадського порядку”, - сказав він. М.РОМАНІВ висловив вдячність всім жителям краю, які “сумлінно виконали свій громадянський обов’язок, всім учасникам виборчого процесу, які у день виборів проявили виваженість, мудрість і толерантність”.

М.РОМАНІВ також зазначив, що за дорученням прем’єр-міністра В.ЯНУКОВИЧА у всіх районах Буковини проведені наради “з питань належного забезпечення виборчого процесу”. “Йдеться про максимальне сприяння в уточненні списків, де було найбільше проблем, і поліпшення матеріально-технічного оснащення дільниць”, - сказав він.

Він також заявив, що облдержадміністрація вимагає від державних службовців чіткого дотримання чинного виборчого законодавства і хотіли б, щоб таку позицію “мали усі учасники виборчого процесу”.

УНІАН