Молодий музикант з України Олександр Гаврилюк переміг на міжнародному конкурсі в Ізраїлі.

Вольф Москович
Єрусалим, 18 квітня 2005 - Переможцем одинадцятого міжнародного конкурсу піаністів імені Артура Рубінштейна у Тель-Авіві 20-тирічний український піаніст Олександр Гаврилюк. Крім диплома лауреата конкурсу він отримав грошову премію у 25 тисяч доларів.

Олександр народився у сім’ї музикантів і навчався грі на фортепіано спочатку в Харкові, а потім в Австралії, куди він виїхав на навчання 6 років тому разом зі своїм педагогом Віктором Макаровим, який став там директором Австралійського інституту музики у Сіднеї. 4 роки тому Олександр Гаврилюк став лауреатом міжнародного конкурсу піаністів Хамаматсу у Токіо.

Ізраїльські газети, відзначаючи високу майстерність молодого українського віртуоза, багато пишуть про його волю до життя, яка допомогла йому подолати трагічні події на життєвого шляху.

Через рік після перемоги у Токіо музична кар’єра Олександра ледь не обірвалася після тяжкої травми голови в автомобільній аварії. Тільки надзвичайним зусиллям усіх душевних сил йому вдалося повернутися до нормального життя та музики.

І тут скоїлася нова трагедія – його педагога Віктора Макарова засудили на 15 років ув’язнення за десятки випадків зґвалтування його учнів та сексуальні домагання. Обтяжливою обставиною обвинувачення Макарова було те, що він при переїзді з України в Австралію перевіз туди кілька хлопчиків- учнів, які жили в його домі.

Олександру після цієї трагедії довелося перейти до нового педагога, який є професором фортепіанного мистецтва у консерваторії міста Ніцци у Франції.

Ізраїльська музична критика, високо оцінюючи віртуозність молодого українського піаніста Олександра Гаврилюка, пророкують йому блискучу музичну кар’єру, адже конкурс імені Артура Рубінштейна вважається чи не найбільш престижним міжнародним змаганням молодих піаністів.