Кримське відділення Народного Союзу “Наша Україна” вимагає відставки уряду автономії.

Володимир Притула
Симферополь, 30 травня 2005 - Кримське відділення Народного Союзу “Наша Україна” вимагає відставки уряду автономії. Сьогодні активісти цієї партії пікетували будинок Ради міністрів АРК і виставили під його стінами півтора десятка наметів.

Трохи більше місяця залишався без наметів центральний майдан Симферополя. І приблизно стільки ж на посаді кримського прем’єра працює Анатолій Матвієнко. Втім, цього часу виявилося досить для того, щоб проти нього виступила головна пропрезидентська партія – Народний Союз “Наша Україна”.

Минулого тижня “нашоукраїнці” разом з двома десятками інших громадсько-політичних організацій Криму звинуватили Анатолія Матвієнка у зраді ідеалів та завоювань Помаранчевої революції і закликали Київ витрутитися у розвиток політичної ситуації в Криму. Головне невдоволення кримських “помаранчевих” викликає той факт, що в новому кримському уряді, сформованому Анатолієм Матвієнком, залишилося чимало активних членів команди Куницина-Януковича.

Сьогодні зранку кілька десятків активістів “Нашої України” провели пікетування кримського уряду і розбили поруч 13 туристичних і два інформаційні намети. Про головну мету акції розповідає один з учасників пікету Олексій Іванов: “Відставка повністю кримського уряду, тому що президента нового обрали, а при владі залишилися все ті ж люди, які так само спокійно продовжують красти, тягнути і гнути свою лінію – проти президента і народу. Ось мета пікету. І стоятимемо тут до того часу, поки не будуть повністю виконані наші вимоги”, - заявив авктивіст кримської організації Народного Союзу “Наша Україна” Олексій Іванов.

Інший учасник пікету та активіст цієї партії Сервер Сейтумеров деталізує вимоги: “Перше – у нас претензії до уряду, ми вимагаємо відставки членів попереднього уряду Сергія Куницина, які всупереч закону під час виборів проводили агітацію за провладного кандидата. Це віце-прем’єр Дзос, міністри Удовіна, Корнійчук і Донич. І друга вимога – ми хочемо, щоб були скасовані комісії, які узгоджують кандидатури для призначення глав районних держадміністрацій. А потрапляють у ці комісії люди від старої влади, які все вирішують однобічно”, - вважає Сервер Сейтумеров.

Урядовці ніяк не коментують цю акцію протесту та вимоги її учасників. Сам Анатолій Матвієнко подався до Києва, а звідти – до Варшави, де візьме участь в інвестиційному форумі. Він має повернутися до Криму 3 червня. І, як повідомили представники кримської коаліції “Сила народу”, до того часу до членів “Нашої України” приєднаються активісти Народного руху України, партії “Батьківщина”, УНП та інших організацій, які підтримували Віктора Ющенка на виборах.