Голова Верховної Ради України Володимир Литвин сумнiвається в тому, що суспiльне телебачення в Українi буде створене

Розповiдаючи про створення суспiльного телебачення, В.Литвин нагадав, що дискусiя про це ведеться давно. За його словами, головне питання, яке необхiдно вирiшити, це фiнансування такої структури, визначення його джерел. Такими, на його думку, можуть бути спецiальний податок або плата за користування суспiльним телебаченням.
Про це спiкер заявив у понедiлок під час зустрiчi з представниками нацiональних i регiональних ЗМI. Розповiдаючи про створення суспiльного телебачення, В.Литвин нагадав, що дискусiя про це ведеться давно. За його словами, головне питання, яке необхiдно вирiшити, це фiнансування такої структури, визначення його джерел. Такими, на його думку, можуть бути спецiальний податок або плата за користування суспiльним телебаченням.

Вiдповiдаючи на запитання про те, якими, на його думку, будуть вiдносини мiж владою i журналiстами пiд час передвиборної кампанiї, спiкер заявив, що у нього склалося враження, що нинi в ЗМI квоти на висвiтлення дiяльностi полiтикiв ,за великим рахунком, збереглися".

В.Литвин наголосив на необхiдностi збереження об''єктивностi ЗМI. "У нас сьогоднi дефiцит правди i об''єктивностi", - заявив вiн.