Слава НСПУ!

Віктор Міняйло
Київ, 11 червня 2005 - Партія Народний союз “Наша Україна” успішно розбудовується, і за підсумками розбудови 9 липня буде проведено з‘їзд”, - повідомив сьогодні на прес-конференції голова ради партії, віце-прем’єр з питань адміністративної реформи Роман Безсмертний.

Він повідомив, хто очолить список партії на виборах, розповів про союзників і заперечив застосування адмінресурсу під час розбудови НСНП.

Роман Безсмертний навів вражаючі цифри росту своєї партії. Осередки Народного союзу “Наша Україна” вже є в кожній області України, і цей процес набирає обертів. Я запитав Романа Петровича, хто ж на виборах буде союзником нової партії влади.


Роман Безсмертний

Ми зберігаємо надію на те, що виборча коаліція 2006 року буде складатися в тих параметрах, про які говорив Віктор Андрійович. А саме – це партія Народний союз “Наша Україна”, це БЮТ, блок прем’єр-міністра, і УНП, голови ВР Володимира литвина, так і НПУ.

Віктор Міняйло

Якщо Президент України і почесний голова НСНУ Віктор Ющенко сам визначив союзників, то сам він і повинен очолити виборчий список. Принаймні так думає Роман Безсмертний.

Роман Безсмертний

Віктор Андрійович Ющенко очолить список коаліції на виборах 2006 року. Що стосується заяви Юрія Івановича Костенка з приводу того, що можуть бути різні наслідки, то я скажу так, якщо ми хочемо будувати демократичне суспільство, то справа тут у тому, що ми повинні робити кроки , які дозволять нам перемогти на виборах і реалізувати нашу програму.

Віктор Міняйло

За коментарем довелося звернутися до голови УНП Юрія Костенка.

Юрій Костенко
Юрій Костенко

Коментарю немає, як кажуть, “ноу коментс”. Є Конституція, є закон про вибори народних депутатів, і якщо в порушення основного закону і закону про вибори хтось може робити так званий політичний піар, то це коментувати дуже важко.

Президент має чітко окреслені конституційні повноваження. Якщо він балотуватиметься на посаду народного депутата, то він мусить написати заяву, що у разі обрання мене народним депутатом я складаю з себе повноваження Президента України.

Віктор Міняйло

Юрію Івановичу, Ви неодноразово говорили, що під час формування політичної партії Народний союз “Наша Україна” застосовується адміністративний ресурс. Чи не змінили Ви свою думку?

Юрій Костенко

Це не моя думка, це думка тих тисяч членів УНП, які на місцях відчувають на собі те, в який спосіб формується ця партія. І це їх прохання передати Роману Петровичу Безсмертному, можливо він про це не знає, що на місцях вчорашні керівники районів чи областей використовують весь той арсенал, яким ми засуджували під помаранчевої революції.

Віктор Міняйло

Це говорив голова УНП Юрій Костенко. А голова ради Народного союзу “Наша Україна” Роман Безсмертний виступає проти застосування адмінресурсу.

Роман Безсмертний

Що стосується заяв Юрія Івановича, мені здається, що в стосунках до Рівненської області треба було адресувати члену УНП, голові обласної організації пану Василю Червонію.

Ми категорично проти того, щоб в процесі формування партії задіювалися адміністративні чинники. Партія Народний союз “Наша Україна” – це партія майдану, і я сьогодні виконую те замовлення, яке було зроблено українським народом.

Віктор Міняйло

А Комуністична партія Радянського Союзу усі свої справи робила не “на замовлення”, а “на прохання трудящих”.