Леся Гонгадзе - мати вбитого журналіста Георгія Гонгадзе здала проби крові для проведення чергової експертизи у Німеччині, аби пересвідчитись, що знайдені в Таращанському лісі людські останки належать її синові.

Галина Терещук

Львів, 8 червня 2005 - Від часу зникнення журналіста Георгія Гонгадзе його мати уже п’ятий раз здала кров для чергової експертизи. Спеціально із Києва учора прибув старший у дослідчих справах генпрокуратури пан Булига. Напередодні пані Леся домовилась, що кров на аналіз у неї братимуть в інфекційній лікарні, де вона й працює. Оскільки хотіла, щоб проби взяли у присутності свідків.

Я чекаю у лікарні о 10 годині ранку, а працівники прокуратури приїхали до мене в шпиталь і заявляють, кров братимемо в обласній експертній лабораторії. Це мало проводитись за зачиненими дверима.

В обласній експертній лабораторії пані Леся відмовилась здавати проби крові без свідків і таки наполягла зробити це на місці своєї роботи. Вкотре Леся Гонгадзе поставила перед Генпрокуратурою свою єдину вимогу: надати їй результати експертизи ДНК волосся і кістки стопи Георгія Гонгадзе.

Старший у дослідчих справах Генпрокуратури пообіцяв матері журналіста, що уже на цей раз вони її прохання виконають. Леся Гонгадзе зазначила, що подивована тим, що генпрокурор Святослав Піскун змінив своє рішення, заявляючи спершу, що у липні справу вбивства Гії Гонгадзе він передасть до суду, оскільки уже проведені усі експертизи і раптом днями зазначив, що експертизу ще проводитимуть у Німеччині, а відтак справа цього місяця у суд не потрапить. Від того, коли німецькі фахівці завершать експертизу й залежить подальший розвиток у розслідуванні справи вбивства Гії.

Мати журналіста зізналась, що їй дуже важко переносити моральний тиск працівників Генпрокуратури, які постійно оприлюднюють різні заяви.