Віктор Ющенко зажадав під час сьогоднішньої колегії відставки керівника міліції Львівщини Богдана Шкаради

Перед цим міністр внутрішніх справ Юрій Луценко розкритикував главу міліції Львівщини за неефективну боротьбу з організованою злочинністю.
Перед цим міністр внутрішніх справ Юрій Луценко розкритикував главу міліції Львівщини за неефективну боротьбу з організованою злочинністю.

Юрій Луценко: “Богдане Михайловичу, я просто не розумію – досі ходить і не просто ходить, а керує львівськими посадовцями “Морда”, кримінальний авторитет, ще дві групи числяться на всіх пошукових базах, але вони спокійно ходять. Чим у вас бос займається?”

А Богдан Шкарада відповів міністру, що львівська міліція робить усе можливе для боротьби з організованою злочинністю. Богдан Шкарада: “Що стосується організованих злочинних груп. Кримінальна справа по одній з них закінчена, йде до суду. Сім активних членів організованої злочинної групи заарештовані, це задокументовано”.

Президент Ющенко звинуватив його у непрофесійності та запропонував подати рапорт про відставку. Віктор Ющенко: “Якщо ви – чесний полковник, ви повинні покласти на стіл рапорт і сказати, що з цією темою не справляєтеся”.

Богдан Шкарада очолює міліцію Львівщини з лютого цього року. Президент також зажадав відставки від керівника міліції Волині Михайла Лебедя. За даними Ющенка, саме через Волинську митницю нелегально перевозили різноманітні товари.