Голова Верховної Ради України Володимир Литвин та прем''єр-міністр Юлія Тимошенко підтримують ідею Президента Віктора Ющенка про підписання пакту щодо консолідації зусиль уряду і парламенту

Прем''єр-міністр зазначила, що будь-який уряд у будь-якій країні світу прагне співпраці з парламентом, а для українського уряду, за словами Юлії Тимошенко, така співпраця є життєвою необхідністю для здійснення економічного розвитку. Спікер парламенту зазначив, що не бачить нічого поганого у формалізації стосунків між Верховною Радою та урядом, враховуючи те, що в українській політичній еліті вже досить довго існує практика формалізації стосунків.
Прем''єр-міністр зазначила, що будь-який уряд у будь-якій країні світу прагне співпраці з парламентом, а для українського уряду, за словами Юлії Тимошенко, така співпраця є життєвою необхідністю для здійснення економічного розвитку.

Спікер парламенту зазначив, що не бачить нічого поганого у формалізації стосунків між Верховною Радою та урядом, враховуючи те, що в українській політичній еліті вже досить довго існує практика формалізації стосунків.

Говорячи про загострення стосунків між Кабміном та парламентом, яке спостерігалося два тижні тому, В.Литвин висловив переконання, що це є свідченням того, що в Україні існує демократичне суспільство. Він зауважив, що у дискусіях завжди народжується істина.