Президент Віктор Ющенко вимагає від українських дипломатів активніше просувати Україну за кордоном. Виступаючи сьогодні на нараді послів, він наголосив, що найбільшою проблемою України є те, що про її можливості у світі знають дуже мало

Віктор Ющенко: “Я хотів би наголосили, що вас ніхто не позбавляв права вести свою діяльність ініціативно. У нас є країни, з якими у нас не відбувається жодного обміну делегаціями, є країни, де в нас по 3-4 роки не працюють двосторонні комісії, є країни, де останнє зібрання ділових кіл відбулося 5 років тому. Як можна говорити про нові можливості, коли значна частина ділових кіл не знає основ, якими живе ця країна? Семінари, конференції, обмін делегаціями, культурні зв''язки – це є теми, які мають бути у вас (послів) на контролі”.

Віктор Ющенко: “Я хотів би наголосили, що вас ніхто не позбавляв права вести свою діяльність ініціативно. У нас є країни, з якими у нас не відбувається жодного обміну делегаціями, є країни, де в нас по 3-4 роки не працюють двосторонні комісії, є країни, де останнє зібрання ділових кіл відбулося 5 років тому. Як можна говорити про нові можливості, коли значна частина ділових кіл не знає основ, якими живе ця країна? Семінари, конференції, обмін делегаціями, культурні зв''язки –це є теми, які мають бути у вас (послів) на контролі”.

Координаційним центром зовнішньої політики України Президент визначив Міністерство закордонних справ, підписавши сьогодні відповідний указ.