Як на Дніпропетровщині реагують на незатвердження Верховною Радою кандидатури Юрія Єханурова на посаді прем’єр-міністра його однопартійці з Народного Союзу Наша Україна.

Геннадій Сахаров
Олександр Білий
20 вересня у Дніпропетровську відбулася перша після утворення обласної організації Народного Союзу “Наша Україна” пресконференція голови цієї організації Олександра Білого.

Йшлося здебільшого про розбудову партійних структур в області, підготовку активу, співпрацю з органами місцевої влади. На Дніпропетровщині створені 53 первинні організації Народного Союзу “Наша Україна”, в яких налічується 5100 членів партії. Членами НСНУ є двоє голів і двоє заступників голів районних адміністрацій. Найбільші організації НСНУ в області діють у Дніпропетровську, Кривому Розі та Софіївському районі. Створене молодіжне крило партії. Розбудова партійних структур НСНУ триває і за словами Олександра Білого до парламентських виборів партія підійде зі сформованими і підготованими структурами на місцях. Зрозуміло, що журналістів цікавила реакція

дніпропетровських нашоукраїнців на останні події у Верховній Раді. Олександр Білий, зазвичай небагатослівний, сказав:

“Сьогоднішня ситуація говорить про те, що нам треба консолідуватись, про те, що у парламенті половина депутатів дбають тільки про власну користь. Так як сьогодні виступив президент, взявши на себе персональну відповідальність, так як виступив Юрій Іванович і відверто розповів як він збирається працювати, я думаю, що для народу було все зрозуміле. Незрозуміло було лише для наших парламентарів”.

Олександр Білий жалкує за тим, що Юрій Єхануров покинув Дніпропетровщину: “Чесно кажучи я жалкував, що Юрія Івановича забрали. З ним легко працювати і це була плідна і чесна робота.”

Голова обласної організації НСНУ висловив упевненість, що президент знову висуне кандидатуру Юрія Єханурова на голову уряду та що другого разу кандидатура буде затверджена. А в разі незатвердження:

“Я думаю, що краще б він повернувся на область. Область важка. Працювали б. Розбудовував би конкретну область”, – сказав голова дніпропетровської обласної організації Народного Союзу “Наша Україна” Олександр Білий.