Ізраїль має найкращі відносини з Україною та США.

Петро Каландирець
Зустріч у мерії Одеси
Одеса, 17 жовтня 2005 - Про це сказав віце-спікер Кнесету Ізраїлю Михайло Нудельман під час зустрічі, проведеної з одеським міським головою Едуардом Гурвіцем. На його думку, така тенденція пов’язана з тим, що 500 тисяч нинішніх громадян Ізраїлю раніше мешкали в Україні.

Саме Михайло Нудельман щороку організовує у Ізраїлі зустрічі бізнесменів обох країн, які допомагають у пошуку взаємовигідної співпраці.

„Я вже чую від ізраїльських бізнесменів, що в Україні можна працювати. Тут фахові інженери. Коли в Ізраїлі виникають проблеми, ми звертаємося з проханням про допомогу саме до українських партнерів. Вони якісно виконують поставлені завдання”, - наголосив віце-спікер Кнесету.

Ізраїльський гість прибув до Одеси після кількаденного перебування у Криму не випадково. Українське причорноморське місто має побратима у Хайфі, а нинішній мер міста, працюючи у Верховній Раді, очолював парламентську групу „Україна – Ізраїль”.

На думку Михайла Нудельмана, ізраїльські інвестиції цілком можуть бути корисними під час реконструкції міжнародного аеропорту „Одеса”, Одеського морського торговельного порту, будівництва житла та сучасних готелів.

Михайло Нудельман
Ізраїльська фірма нещодавно приватизувала Стамбульський порт і нині робить все можливе для його реконструкції на сучасному рівні. В Одесі мова йде не про приватизацію, а про спільну роботу, яка допоможе модернізувати порт, привернути до нього увагу партнерів у різних країнах світу.

Переговори, присвячені пошуку партнерів для реалізації планів, пов’язаних з Одесою, вже проводяться на належному рівні.

Михайло Нудельман: „Ізраїль зацікавлений у реалізації великих проектів, які мають місце в Одесі. Наші бізнесмени, зокрема, братимуть участь у різноманітних конкурсах”.

Віце-спікер Кнесету Ізраїля висловив задоволення останніми змінами, які сталися в Одесі. За його словами, він був в Одесі п’ять місяців тому і побачив жахливий стан автошляхів. Натомість, після повернення на посаду мера Едуарда Гурвіца, якість відновлених автошляхів цілком відповідає європейському рівню.