Молодіжні громадсько-політичні організації Івано-Франківщини оприлюднили звернення до президента.

Іван Костюк
Івано-Франківськ, 18 жовтня 2005 - Молодіжні громадські організації та молодіжні осередки політичних партій Прикарпаття оприлюднили звернення до Президента України. Національно-патріотична молодь Івано-Франківщини вимагає у Віктора Ющенка адекватної реакції на події 15 жовтня в Києві, а також негайного законодавчого вирішення проблеми щодо офіційного визнання Української повстанської армії.

Вісім молодіжних організацій, більшість з яких представляють обласні національно-демократичні політичні структури на Прикарпатті, виступили зі зверненням до Президента України. Представники Молодіжної референтури Конґресу українських націоналістів, партії “Пора”, Молодіжного “Собору”, Батьківщини молодої та інших партій та громадських організацій вимагають у Віктора Ющенка негайної реакції на події, що відбулися 15 жовтня в Києві. Мається на увазі протистояння між прихильниками Української повстанської армії та представниками Партії прогресивних соціалістів, що їх очолює Наталія Вітренко.

У зверненні, зокрема, наголошується, і на цьому особливо заукцентував керівник Молодіжної референтури КУНу Михайло Королик: “Вимагаємо від силових структур, прокуратури та судової влади негайного притягнення до кримінальної відповідальності організаторів та замовників провокацій і нападів на учасників святкування в Києві”.

Національно-патріотична молодь Прикарпаття заявляє, що у випадку ігнорування президентом їхніх вимог вдасться до адекватних дій: “У разі ігнорування президентом вищезазначених вимог чи зволікання у прийнятті відповідних рішень національно-патріотична молодь готова перебрати ініціативу у власні руки, організувати активний громадський спротив антидемократичним силам в Україні”.

Звернення також підписали представники молодіжних громадських організацій реґіону, зокрема студентського братства. Лідер обласної організації Дмитро Чуйко з цього приводу зауважив: “Ми, представники цих громадських організацій, виступаємо як ініціатори такого громадського спротиву. Ми розглядаємо перспективу організації таких кроків, якщо влада ігноруватиме наші вимоги”.

Зараз представники молодіжних національно-патріотичних організацій реґіону ведуть активні консультації щодо розроблення плану акцій, які змусять владу звернути увагу на вирішення проблеми визнання вояків Української повстанської армії на офіційному державному рівні.