Вибори до місцевих рад пройдуть разом з парламентськими 26 березня наступного року

Відповідну постанову сьогодні ухвалили народні обранці.
Ставлення депутатів до того, що усі вибори в країні проходитимуть в один день, неоднозначне. Більшість твердить, що країна двох виборів в один рік не витримає.

Борис Безпалий, народний депутат:

“Депутати всіх рівнів: сільські, селищні, міські -обиралися на чотири роки. Вибачайте, термін спливає весною. Уявіть собі, в березні вибори, в жовтні вибори - країна весь рік в виборах, даруйте, коли працювати? Прямо таки за О”Генрі- Болівар не витримає двох. Країна двох виборів не витримає в один рік”.

Проте інша частина наголошує на тому, що вибори до рад усіх рівнів в один день не витримають виборчі комісії.

Депутат Сергій Правденко:

“Я б розвів ці вибори на далеку, далеку осінь. Для того, щоб люди не плуталися між цими полотнищами списків. Технічно я собі дуже погано уявляю. Скажімо, член виборчої комісії, до нього приходять люди літнього віку, які з політикою, слава Богу, не пов’язані і треба буде кожному пояснити ”.

Противники проведення голосування в один день вже обіцяють, що ще через чотири роки вибори до місцевих та Верховної Ради точно не проходитимуть в один рік. Вони про це подбають, якщо потраплять у новий парламент.

Раніше голова ЦВК Ярослав Давидович закликав перенести місцеві вибори на осінь. На його думку, варто було доопрацювати відповідні закони. Натомість проти розведення в часі парламентської кампанії та місцевих виборів виступав спікер Верховної Ради Володимир Литвин.