Щоб реформувати аграрний сектор, Україна потребує значно більше коштів, ніж передбачено в Держбюджеті

Так вважає Міністерство агрополітики. Тетяна Марченко, заступник начальника департаменту зовнішніх зв’язків Мінагрополітики далі.
Так вважає Міністерство агрополітики. Тетяна Марченко, заступник начальника департаменту зовнішніх зв’язків Мінагрополітики далі.

“Якщо взяти країни Євросоюзу, то там підтримка аграрного сектору – до 70 євро на гектар, а в Україні цей показник – 33 євро. У нас уся підтримка, яку ми рахували за всі роки, йде від списання заборгованості, від фіксованого податку, від довготермінового користування кредитами. А такої адресної підтримки, яка діє в усьому світі ми ніколи не мали”.

Натомість член Комітету Верховної Ради з питань агрополітики Валерій Мартиновський вважає, що для реформування аграрного сектору, потрібно удосконалити економічні технології.

“Ціну продукції має визначати біржовий ринок та економічна ситуація. Має бути накреслене коло законопроектів, де були б чітко виписані правила та умови, за якими працюють підприємства. До того ж, ці правила мають чітко виконуватися. І я маю бути впевненим, що це право не будуть порушувати. Так само, як і право інтелектуальної власності”.

На думку ж експертів, від реформування аграрного сектору залужить вступ України до Світової організації торгівлі.