Зникнення у донецького адвоката теки з документами у справі Гонгадзе.

Ганна Іванова Донецьк, 9 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У адвоката генерала Олексія Пукача Сергія Осики зникла тека з секретними документами у справі журналіста Георгія Гонгадзе. Сам адвокат заявляє, що документи пропали після обшуку донецькими правоохоронцями офісу “Антикорупційного комітету”, який він очолює.
У донецького адвоката Сергія Осики, який представляв у суді інтереси фігуранта у справі Георгія Гонгадзе Олексія Пукача пропала тека з документами у цій справі. Адвокат пов’язує цю пропажу з обшуком, що проводився правоохоронними органами у офісі “Антикорупційного комітету”, який він очолює.

Сергій Осика: “По справі Гонгадзе... У мене пропала тека – це тека, яка стосується моїх особистих взаємин з моїм підзахисним Пукачем. Це переписка, це договори, які я з ним укладав, це його листи до мене, це всі документи, які пов’язані з моєю адвокатською діяльністю, що стосується відносин адвокат-клієнт. Тобто, ці документи ніхто не має права оглядати, ніхто не має права вилучати”.

При цьому Сергій Осика підкреслив, що пропажа теки не пов’язана з розглядом справи Георгія Гонгадзе. За його словами, це швидше за все просто збіг обставин. Але в зв’язку з тим, що за словами адвоката, під час обшуку були порушені його права, він готує звернення для порушення кримінальної справи проти працівників прокуратури.

Водночас прокурор Донецької області Олексій Баганець на прес-конференції в Донецьку 8 лютого заявив, що нічого не знав про цю теку.

Олексій Баганець: “Наскільки мені відомо, перше, що він заявив тим, хто займався перевіркою, що у нього зникли 26 тисяч доларів. Про те, що у нього зникла таємна тека, тим більш зі справою Гонгадзе, я не знаю”.

За його словами, огляд офісу громадської організації "Антикорупційний комітет", яку очолює Осика, пов''язаний тільки з незаконним збором адвокатом інформації про особисте життя деяких осіб, серед яких є і юристи.

Баганець визнав, що під час огляду в адвоката були вилучені три теки з документами і комп''ютери. Але при цьому він попередив адвоката, що якщо по результатах перевірки буде доведено, що Осика зробив завідомо неправдивий донос, то він також може бути притягнутий до кримінальної відповідальності.