Депутат Держдуми Росії нагородив мера Харкова російською медаллю

Російський депутат наголосив, що новообраний мер зможе значно примножити традиції дружби між Україною і Росією.
Як повідомила прес-служба Харківської міськради, депутат Державної Думи Росії генерал Валентин Варенніков вручив харківському мерові 5 травня російську медаль «За обов’язок і честь». Цю неофіційну нагороду заснувала Російська асоціація Героїв Радянського Союзу, Героїв Росії і повних кавалерів ордена Слави. Асоціація нагороджує нею осіб, що, на її думку, особливо відзначилися, виконуючи свої обов’язки.

Генерал армії Валентин Варенніков був одним із провідних діячів ҐКЧП – невдалого путчу проти тодішнього радянського керівництва. 19 серпня 1991 року Варенніков, на той час заступник міністра оборони СРСР, прибув до Києва й вимагав від її президента Леоніда Кравчука запровадити в Україні надзвичайний стан.

Нині в Харкові Варенніков наголосив, що новообраний мер міста зможе значно примножити традиції дружби між Україною і Росією. Добкін у відповідь висловив сподівання, що Харків дуже скоро «знову стане столицею українсько-російської співпраці».

На запрошення Михайла Добкіна до Харкова прибула делегація Держдуми Росії для участі у святкових заходах з нагоди 61-ї річниці перемоги у Другій світовій війні.

Члени фракції «Єдина Росія» Державної Думи Георгій Голіков та Василь Тетерін, а також радник управління міжпарламентських зв’язків Держдуми Лев Котельников візьмуть участь в урочистостях на честь Дня перемоги, що вже почалися у місті, а також зустрінуться з харків’янами-ветеранами Другої Світової війни.

Офіційна зустріч російської делегації із харківським мером Михайлом Добкіним відбудеться завтра – 9 травня.

Представників української влади на святкування Дня перемоги мер Харкова не запрошував, повідомляє кореспондентка Радіо «Свобода».

Минулого місяця Михайло Добкін також отримав нагороду від патріарха Російської православної церкви Алексія Другого.