Більше 20-ти харківських в’язнів хотіли покінчити життя самогубством

За офіційною версією, таким чином вони протестують проти посиленого режиму під час святкових днів.

За інформацією агенції “Медіа-порт”, надзвичайну пригоду спровокував рейд камерами СІЗО працівників ізолятору 8-го травня. За підсумками рейду, керівництво СІЗО ухвалило рішення посилити режим на час свят.

Всі ув’язнені, що розрізали собі лезами вени, знаходилися в одній камері.

За дорученням прокурора Харківської області Василя Сінчука, вчора в СІЗО почала працювати прокурорська група. Говорить Олексій Яхно, керівник прес-служби УМВС України у Харківській області: “Прокуратура зараз тільки може сказати, що ми почали перевірку і вона триватиме, за законом, 10 днів”.

Екс-начальник управління з виконання покарань у Харківський області Володимир Бутенко вважає, що замовчування таких фактів керівництвом СІЗО та управлінням з виконання покарань – це повернення до “гулагівських” методів: “Сталася надзвичайна подія навіть для нашої системи. Це ж до якої міри потрібно довести людей, щоб вони зважилися на такий відчайдушний крок. Ніде це не коментують, приховують. Як це було і чому. Я знаю, що це сталося ввечері, 8-го травня”.

Керівництво управління покарань у Харківській області від коментарів утримується, посилаючись на зайнятість та брак часу.