Майже 12 тисяч гривень має заплатити українській державі колишній в’язень, учасник акції “Україна без Кучми”

Державна виконавча служба Львова планує сьогодні арештувати майно Сергія Гальчика, якого називають наймолодшим політичним в’язнем в Україні.
Сергій Гальчик, пробувши чотири роки в колонії суворого режиму, сьогодні має розрахуватися за послуги експертизи під час судових слухань у 2001 році.

Державна виконавча служба Львова планує сьогодні арештувати майно Гальчика, якого називають наймолодшим політичним в’язнем в Україні.

Цивільним позивачем у процесі проти Гальчика виступає Міністерство внутрішніх справ. Судовиконавці Галицького району Львова погрожують у разі несплати грошей накласти арешт на помешкання, де він живе разом із батьками.

Київський науково-дослідницький інститут судової експертизи проводив дослідження доказів проти учасників акції. Генпрокуратура хотіла довести, що набої і протипіхотна міна часів війни, які вилучили в учасників протесту, можна було використати під час заворушення. Тому на вимогу учасників акції провели незалежну експертизу, яка встановила, що зброя не придатна для цільового використання.

І президент України Віктор Ющенко, і колишній прем’єр Юлія Тимошенко, і міністр внутрішніх справ Юрій Луценко неодноразово заявляли в коментарях Радіо Свобода, що УНСОвці – учасники акції “Україна без Кучми” мають бути реабілітовані. Тим часом сьогодні колишні в’язні винні гроші державі.