Підсумки цьогорічного «Євробачення» свідчать, що в Євросоюзі не бажають вступу України чи Туреччини, «доводить» жартівливе дослідження

Зокрема, Україна, яка обійняла сьоме місце, отримала дуже мало очок від західноєвропейських країн, а від Великої Британії, Німеччини і Франції взагалі жодного.
Такий висновок зробив інвестиційний банк ING, проаналізувавши тенденції голосування глядачів одних країн за представників інших. За словами автора дослідження Чарлза Робертсона, одного з головних економістів банку, глядачі лише наполовину голосують за якість пісні (бо переважно всі пісні низької якості), а наполовину за свої симпатії до тієї чи іншої країни.

Зокрема, Україна, яка обійняла сьоме місце, отримала дуже мало очок від західноєвропейських країн, а від Великої Британії, Німеччини і Франції взагалі жодного. А українці голосували переважно не за країни ЄС, а за Росію, Боснію й Вірменію.

Схоже становище і з Туреччиною, яка вже є офіційним кандидатом на вступ до ЄС.

А щодо Росії це дослідження стверджує, що низька кількість голосів за неї від західноєвропейських країн попри загалом друге місце свідчить про занепад репутації Росії через газовий конфлікт із Україною.