120 тисяч євро фінансової допомоги надасть для підтримки освіти на Одещині австрійський Центр “Kultur Kontakt Austria”

Проект розвитку освіти австрійці презентували сьогодні на зустрічі з в.о. голови облдержадміністрації Борисом Звягінцевим.
Проект розвитку освіти австрійці презентували сьогодні на зустрічі з в.о. голови облдержадміністрації Борисом Звягінцевим.

Планується, що до Одеси приїде координатор австрійського центру, який займатиметься кураторством проектів розвитку у галузі, перш за все, професійної освіти, - повідомив Борис Звягінцев.

Фінансування проекту на перший рік роботи планується визначити у розмірі 120 тисяч євро.

Від вересня 2006 року в Одесі відкриється представництво Австрійського центру.

Можливо, він розміститься на базі Одеського національного університету. Центр займатиметься розробкою різноманітних “пілотних” проектів, сучасних методик навчання, зокрема, які стосується сільського господарства, туризму, в тому числі “зеленого туризму”.

Такі плани під час проведених в Одесі зустрічей підтримав аташе з питань науки і освіти Посольства Республіки Австрія в Україні Андреас Венінгер.

Українська сторона, зі свого боку, має забезпечити австрійським фахівцям необхідне приміщення для розміщення офісу, на пільгових умовах. Частину виділених коштів спрямують на підтримку реалізації запропонованих проектів.