1 вересня почнуть навчання не лише школярі та студенти, а й депутати Харківської міської ради.

Вікторія Маренич Київ, 17 липня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Відповідне розпорядження підписав секретар міськради Геннадій Кернес. Депутатський лікбез складатимуть навчання із економіки, права та майстерності керівництва. Подробиці – від Вікторії Маренич з Харкова.
Чому виникла потреба вчити депутатів ?

Ця ініціатива належить секретарю міськради Кернесу, який, вирішив так після чергових сутичок із підприємцями Харкова. Міські чиновники вирішили упорядкувати торгівлю із кіосків у місті і почали зносити торговельні майданчики. Деякі депутати міськради висловили припущення, що, можливо, такі кроки влади не є законними. Секретар міськради на позачерговій сесії виголосив своє рішення про те, що депутати міськради не є юридично „підкованими”, тому їх варто вчити. І з 1 вересня всі депутати міськради будуть вивчати основи економіки, права та основи управління. Вже визначені і навчальні заклади, які будуть надавати викладачів – Інститут економіки і права та інститут управління.

Як відреагували депутати на таке рішення секретаря ?

Відразу сформувалося дві думки: перша – депутати є освіченими та такими, що мають досвід роботи за фахом не один рік. Крім того, таке навчання коштуватиме не одну сотню тисяч гривень для бюджету. Інша думка – навчатися за державний рахунок – це завжди добре і ніколи не пізно.