Сьогодні у Римі міжнародна спільнота обговорюватиме врегулювання ізраїльсько-ліванського протистояння

На переговори до італійської столиці прибули міністри закордонних справ 14 країн, а також глави Євросоюзу, ООН та Світового банку
На переговори до італійської столиці прибули міністри закордонних справ 14 країн, а також глави Євросоюзу, ООН та Світового банку.

Уперше після тривалого часу за столом переговорів про близькосхідні проблеми збираються Сполучені Штати, європейські та арабські країни. Прем’єр-міністр Італії Романо Проді окреслив головні завдання зустрічі: “На саміті ми маємо спільно вирішити фундаментальні проблеми, які постали перед нами. Це припинення вогню, нова хвиля гуманітарних проблем і табори біженців, а також розташування у регіоні міжнародного миротворчого підрозділу”.

Рим, Париж, Москва та Мадрид критикують воєнні дії Ізраїлю, пропонуючи відкрити гуманітарні коридори та допомогу у відновленні Лівану. Вашингтон, Лондон та Берлін підтримують ізраїльську воєнну операцію проти “Хезболли”. Представники Єгипту та Саудівської Аравії запропонують свій план врегулювання конфлікту, який передбачає обмін ув’язненими між Ізраїлем та “Хезболлою”.