Тимошенко каже, що ГПУ їй висунула третю підписку про невиїзд

Колишній прем’єр України, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко стверджує, що слідчі висунули їй третю підписку про невиїзд і відмовили в можливості залучення до захисту адвоката, народного депутата Сергія Власенка.

«Я в ГПУ за газові угоди... Мені оголошують третю «підписку про невиїзд». Тепер я вже тричі невиїзна. Це ж треба так боятися. Слабенька у нас мафія», – написала Тимошенко у своєму мікроблозі в Twitter.

За її словами, минулого тижня слідчий дав згоду на залучення ще одного захисника її інтересів – Власенка. « Сьогодні в грубій формі мені відмовили», – заявила Тимошенко.

За словами лідера «Батьківщини», її допитують слідчі Нечвоглод і Пушкар, «ще один знімає на відео».

Тимошенко називає безпідставними звинувачення у перевищенні нею повноважень за часів її прем’єрства.

Тим часом, як йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури, слідством встановлено, що Тимошенко «одноосібно ухвалила рішення, внаслідок якого завдано збитків інтересам держави на суму понад 1,5 мільярда гривень».

У справі проводяться необхідні слідчі дії, заявили в ГПУ.

Раніше Генеральна прокуратура порушила ще одну кримінальну справу стосовно Тимошенко щодо газових контрактів 2009 року – за перевищення влади та службових повноважень під час укладення цих контрактів. Це третя справа, порушена проти колишнього прем’єра.