Члени ліванського парламенту готуються до безстрокового страйку

Він проводиться за закликом спікера ліванського парламенту Набіха Беррі на знак протесту проти ізраїльської блокади Лівану.
Члени ліванського парламенту збираються в розташованій в центрі Бейрута будівлі парламенту для того, щоб розпочати безстроковий сидячий страйк.

Він проводиться за закликом спікера ліванського парламенту Набіха Беррі на знак протесту проти ізраїльської блокади Лівану. Виступаючи два дні тому в південно-ліванському місті Тір з нагоди 28-ї річниці таємничого зникнення в серпні 1978 року шиїтського імама Муси Садра, Н. Беррі закликав ліванських законодавців продовжити протест аж до зняття ізраїльської блокади.

Повітряна, морська і сухопутна блокада Лівану була встановлена Ізраїлем із перших днів війни, що почалася 12 липня, і досі триває, незважаючи на вимогу Ради Безпеки ООН. РБ ООН прийняли 11 серпня резолюцію 1701, що визначає умови припинення військових дій і вимагає забезпечення повного суверенітету Лівану.

Тель-Авів наполягає на збереженні блокади Лівану доти, доки не буде гарантій того, що через сухопутний, морський і повітряний кордони цієї країни не надходить зброя "Хезболла". У його поставках Ізраїль звинувачує Іран і Сірію. "Блокада, яку підтримують США, повністю неприйнятна і має бути знята", - заявив напередодні міністр інформації Лівану Газі Аріді, що також висловив готовність взяти участь в протесті.