Юрій Луценко вважає необхідним провести очну ставку Мельниченка, Кучми та Литвина

За словами Міністра внутрішніх справ, покарання лише виконавців вбивства журналіста Гонгадзе призведе до скоєнення подібних злочинів у майбутньому.
Про необхідність очної ставки Миколи Мельниченка, екс-президента Леоніда Кучми, та колишнього голови Адміністрації Президента Володимира Литвина Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив під час мітингу-реквієму пам''яті Гонгадзе в Київській області.

Міністр висловив думку, що покарання лише виконавців вбивства журналіста Георгія Гонгадзе призведе до скоєнення подібних злочинів у майбутньому.

Юрій Луценко зазначив, що він як міністр домігся порушення кримінальних справ проти 750 депутатів різних рівнів та 900 чиновників, але так і не зміг домогтися відкриття кримінальних справ проти тих, хто розкрадав державу і знищував тих, хто про це насмілювався заявляти.

«Україна пройшла через Майдан очищення, і всі зрозуміли, що можуть зняти владу. Тільки влада не зрозуміла, що, крім зняття, може бути і в''язниця», - наголосив керівник МВС Юрій Луценко.

На необхідності притягнути до судової відповідальності замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе наголосив також Голова Верховної Ради Олександр Мороз.

Під час мітингу-реквієму пам''яті Гонгадзе Олександр Мороз заявив, що йому соромно, що влада досі не змогла розслідувати просту і зрозумілу справу, поставити перед судом усіх винуватців вбивства Гонгадзе.