Президент Грузії вважає, що Росія “надто гостро” реагує на арешт російських військових

Перед цим президент Росії Володимир Путін назвав дії грузинської влади “державним тероризмом”. На його думку, Тбілісі провокує Москву з надією на іноземну підтримку. Михаїл Саакашвілі подібні заяви спростовує

Перед цим президент Росії Володимир Путін назвав дії грузинської влади “державним тероризмом”. На його думку, Тбілісі провокує Москву з надією на іноземну підтримку.

Михаїл Саакашвілі подібні заяви спростовує. Напередодні посол Грузії в Україні Григол Катамадзе в інтерв’ю Радіо Свобода повідомив про напад на грузинське посольство у Москві:

Нас дійсно турбує безпека наших дипломатів у Росії. Те, що вчора відбулося у Москві, у світовій столиці – це акт вандалізму, інакше не назвеш. У нашому посольстві вибили скло, закидали його головами свиней, і водночас російське МЗС дає нам ноту про те, що гарантує безпеку нашого дипломата”.

За словами Катамадзе, російські урядовці відмовилися зустрітися в Москві з представниками грузинського МЗС для обговорення ситуації, що склалася.

Євросоюз, ОБСЄ, а також Україна закликали Грузію та Росію до швидкого врегулювання конфлікту.

Шістьох російських офіцерів затримали у Тбілісі минулого тижня. Їх звинуватили у шпигунстві. Інцидент викликав загострення відносин між країнами.