З чого починається тиждень.

Віктор Міняйло Київ, 16 жовтня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Народний союз “Наша Україна” може змінити керівництво, спеціальна комісія уряду і секретаріату президента не знайшла недоліків в роботі п‘яти помаранчевих голів облдержадміністрації. З таких подій почався політичний тиждень. І, звісно, закони, необхідні для вступу України до Світової організації торгівлі. Парламент мусить ухвалити їх саме цього тижня. Інакше вступ України до цієї поважної організації можуть відкласти ще на рік.
Про можливу зміну керівництва Народного Союзу “Наша Україна” ще зранку заявив один з лідерів цієї партії Петро Порошенко:

“Нормальна процедура, коли керівництво отримує вотум довіри і продовжує працювати. У випадку, коли воно не отримує, обговорюються ті нові люди, які увійдуть до складу ради. Я думаю, що треба сприяти тому, щоб рада партії як керівний орган партії в період між з’їздами оновлювалась. Рада потребує чітких критеріїв, яким має відповідати член ради партії. Вони затверджені рішенням президії партії, і якщо з’їзд їх підтримає, то буде багато нових облич”.

Щоправда не усі однопартійці Петра Порошенка погоджується з такою думкою. Інший чільник НСНУ Ігор Жданов сьогодні заявив:

“Рішення про проведення звітно-виборного з‘їзду було прийняте у квітні цього року, тому не варто робити передчасні гучні заяви щодо можливої зміни керівництва “Нашої України”.

Чи виявиться передчасною і також заява кількатижневої давності Віктора Януковича? Український прем‘єр заявив тоді, що суттєві недоліки у роботі п‘ятьох голів обласних державних адміністрацій - переважно членів “Нашої України – диктують необхідність їхнього звільнення.

Як повідомив сьогодні на брифінгу заступник голови секретаріату Президента Віктор Бондар, спільна комісія Секретаріату президента і Кабінету міністрів не знайшла недоліків у роботі керівників Чернігівщини, Полтавщини, Харківщини, Херсонщині та Тернопільщини.

“На сьогоднішній день можемо констатувати, що показників, надзвичайних, критичних, чи інших у діяльності обласних відповідних адміністрацій та в діяльності регіонів не існує. Навпаки, існує чітка тенденція позитивна з питань розвитку зазначених регіонів”.

Але з такою точкою зору не погодилися представники Кабміну в комісії і відмовилися підписати акти перевірок у зазначених областях.

А ще цей тиждень може стати вирішальним для вступу України до СОТ.

Прем''єр-мiнiстр України Вiктор Янукович вважає, що Верховна Рада повинна прискорити розгляд i ухвалення законiв, необхідних для членства України у Свiтовiй органiзацiї торгiвлi.

“Ми сьогодні йдемо в графіку. Прийняття і розгляд цих законопроектів заплановані за участю товаровиробників тих галузей економіки, в напрямку яких будуть ці законопроекти застосовані. Ми витримуємо домовленості з нашити товаровиробниками”.