У неділю в Україні визначилися усі півфіналісти в розіграші національного Кубка з футболу.

Геннадій Мороз Київ, 11 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) — В розіграші Кубка України з футболу залишилися найбільш достойні. В неділю до “Шахтаря”, Таврії” та харківського “Металіста” приєдналося київське “Динамо”.
Обидва чвертьфінальні матчі Кубка України між “Динамо” та “Дніпром” закінчилися з однаковим рахунком 1:1, а, відтак, для з’ясування переможця в учорашньому поєдинку в Дніпропетровську було призначено додаткову 30-хвилинку. Уже на її початку більше поталанило гостям. На 93-й хвилині гри, як з’ясувалося згодом, вирішальний матч у протиборстві двох гідних суперників записав на свій рахунок нігерійський півзахисник “Динамо” Аїла Юсуф. У підсумку рахунок залишився незмінним. І разом з перемогою 2:1 кияни здобули путівку в наступний раунд Кубка.

А днем раніше до четвірки півфіналістів пробився “Шахтар”, який у Донецьку каменя на камені не залишив від друголігового “Севастополя” 6:1, а також сімферопольська “Таврія”, що і в повторному матчі не мала особливих клопотів з представником першої ліги — дніпродзержинською “Сталлю” 1:0. І нарешті харківський “Металіст” у повторному матчі був сильнішим за “Кривбас” 2:0. Цими матчами в Україні завершився футбольний рік. Клуби пішли на майже тримісячну зимову перерву. Ну а перші поєдинки весняної частини сезону відбудуться вже на початку березня.

У біатлоні українцям не пощастило

Естафетними перегонами серед чоловіків та жінок в австрійському Хохфільцені в неділю фінішував другий в нинішньому сезоні етап Кубка світу з біатлону. І знову українцям похвалитися особливо нічим. Так, чоловіча четвірка в складі Деркача, Біланенка, Коробейникова і Дериземлі завершила дистанцію на 6 позиції. З п’ятьма промахами на вогневих рубежах українці програли переможцям – збірній Росії трохи більше двох секунд. Натомість, у жінок зовсім не склалося зі стрільбою. 14 разів вразивши “молоко”, на щось серйозне Яковлєва, Хвостенко та сестри Семеренко претендувати, вочевидь, уже не могли. У підсумку тільки 9 фінішна позиція. З відставанням від переможниць-росіянок майже в 4 хвилини. Наступний третій етап повинен відбутися вже наприкінці нинішнього тижня в словацькому Осрблі. Звісно, якщо біатлоністам не завадить відсутність у Карпатах снігу.

У гандболі також не радісно

Ну і про сумне вже наостанок. На чемпіонаті Європи з гандболу, що нині проходить у Швеції, жіноча збірна України зазнала третьої поразки поспіль і залишає турнір уже після першого етапу змагань. Після невдач у поєдинках зі збірними Швеції та Хорватії, в неділю українки отримали нового ляпаса від росіянок. Поразка з рахунком 32:40 залишила бронзових призерок афінської Олімпіади на останньому місці в квартеті Сі. А відтак, підопічні тренера Леоніда Ратнера вже пакують валізи. До того ж, встановивши вельми сумний рекорд. Ніколи раніше жіноча збірна України не залишала Чемпіонат Європи вже після першого групового раунду змагань.