Дніпропетровські письменники до 75-річчя створення області пропонують встановити пам’ятник жертвам Голодомору

Серед пропозицій прозаїків і поетів до ювілею також — написання книги «Літературна карта Придніпров’я», яка висвітлюватиме найкращі здобутки у царині письменства, а ще — створення гімну Дніпропетровської області.
За словами голови обласної організації Національної спілки письменників Лесі Степовички, вони виступають проти зведення ювілею області лише до офіційних заходів.

За її словами, 1932-ий — рік утворення Дніпропетровщини — пам’ятний для України не утворенням області, а початком Голодомору, який забрав життя мільйонів місцевих мешканців.

Відтак поставити пам’ятник жертвам голодомору — це головна пропозиція, з якою виступає Дніпропетровська обласна організація Національної спілки письменників.

Серед пропозицій прозаїків і поетів до ювілею — написання книги «Літературна карта Придніпров’я», яка висвітлюватиме найкращі здобутки у царині письменства, а ще — створення гімну Дніпропетровської області.

Дніпропетровська область з’явилася 75 років тому — у лютому 1932-го її утворили на базі п’яти округів Катеринославської губернії. Тоді до її території увійшли нинішні частини нинішніх Запорізької, Миколаївської та Кіровоградської областей.

Ювілей області збираються відзначати через два місяці.