Дві доби без перестану суцільною білою завісою падав сніг у Чехії, летовище в Празі закрили.

Оксана Пеленська Прага, 24 січня (RadioSvoboda.Ua) — Достатньо було однієї доби, щоб Чехія, де вже починала розквітати вишня, перетворилась у засніжену до самих небес непроїзну фортецю. Снігу випало повно, сніг прикрив зелену траву, він засипав шосейні дороги, зупинив роботу празького летовища, снігова буря стала причиною десятків аварій на дорогах.
Сніг у Празі.
Другу добу без перестану суцільною білою завісою падає сніг у Чехії, без перебільшення – сніг покрив увесь терен країни з Заходу, звідкіля надійшла буря, до східних кордонів. Хоча за словами метеорологів, для цієї пори року сніг – звичне явище.

Снігу буде прибувати, ще й додасться мороз, говорить співпрацівник Метеорологічного інституту Чеської Республіки Франтішек Шопко: «Цей снігопад - нічого надзвичайного. Прийдуть ще й морози. Найхолоднішим має бути ранок у п’ятницю, температура впаде до мінус 15 градусів, подекуди – й до 20 градусів морозу. Далі буде падати сніг, особливо наступними днями чекаємо снігопади в горах».

У Празі сніг загальмував роботу міського транспорту, став головною причиною аварій на слизьких дорогах. Через снігову бурю майже добу не працювало столичне летовище. Через завали снігу там оголосили надзвичайний стан. Майже добу через снігові замети не працювали прикордонні переїзди між Чехією, Німеччиною та Австрією. На десятки кілометрів розтяглись колони транспорту на автомагістралі з найбільшим

рухом – між Прагою і містом Брно. Кілька днів тому Чехією пронісся ураганний вітер, який зламав тисячі дерев, зараз чехи знову стали перед реальною загрозою втрати лісу, оскільки дерева можуть не витримати великої ваги снігового покрову.

Снігова буря, яка робить проблеми водіям, принесла радість дітям. Нарешті вперше за всю зиму вони виїхали на санях, лижах і сноубордах. Не приховують радості і власники готелів та підйомників на чеських зимових курортах, які досі рахували збитки. Сніг приніс їм надію, що любителі зимових видів спорту і просто зими таки в гори повернуться.