Юрій Луценко не має наміру очолювати жодну партію

За словами політика, якби він очолив «Нашу Україну», це неминуче призвело б до розмов із БЮТ з позиції старих образ. А якби він пішов в іншу партію, то, на думку Луценка, мав би відразу двох, «які ображаються, що я вибрав не їх, а третю політичну силу».

За словами Юрія Луценка, йому пропонували очолити «серйозні партії, в тому числі з представництвом у парламенті». «Але це би призвело до нового витка протистояння», – зазначив він у суботу на прес-конференції в Тернополі.

За словами політика, якби він очолив «Нашу Україну» це неминуче призвело б до розмов із БЮТ з позиції старих образ. А якби він пішов в іншу партію, то, на думку Луценка, мав би відразу двох, «які ображаються, що я вибрав не їх, а третю політичну силу».

«Тому я вирішив створити громадянську організацію, яка не претендує на роль партії, а вимагає від політиків об’єднатися, бо вони ж це все обіцяли перед виборами», – пояснив свою позицію Юрій Луценко.

Він нагадав, що: «і Мороз, і Юлія Володимирівна, і Роман Петрович клялися поступитися амбіціями і посадами заради майбутнього України». Оскільки цього не сталося, тепер треба вийти на Майдан і змусити цих політиків вчинити так, як вони обіцяли, вважає Юрій Луценко.

23 січня Юрій Луценко розпочав тур Україною для створення організаційних комітетів ініційованого ним громадського руху «Народна самооборона».