День в історії 15 лютого.

Віктор Недоступ Київ, 15 лютого 2007 (RadioSvoboda.Ua) – Цього дня Афганістан залишає останній радянський солдат, СРСР забороняє шлюби між радянськими громадянами та іноземцями, Французькі революційні війська захоплюють Рим.
15 лютого 483 до н.е. - За легендою саме в цей день на 80-у році життя помер індійський принц Сіддхартха Гуатама, який після перевтілення отримав ім''я Будда (Просвітлений) і став засновником нової релігії.

1798 – Французькі революційні війська захоплюють Рим і проголошують в Папській області "дочірню" до Франції Римську республіку. 80-річний папа римський Пій VI відмовляється залишити Рим. Його піддають арешту і відправляють у монастир під Флоренцією.

1933 – У Майямі анархіст Джузеппе Зангара здійснює замах на життя щойно обраного президента США Франкліна Рузвельта. 5 куль не зачепили Рузвельта, однак поранили декількох людей і, зокрема мера Чикаго Антона Чернака, який помер 6 березня. Зангару хапають на місці злочину і страчують на електричному стільці 20 березня.

1947 – Спеціальна постанова уряду СРСР забороняє шлюби між радянськими громадянами та іноземцями.

1965 – У Канаді запроваджують новий прапор. "Королівському прапору Співдружності", відомому під назвою "Юніон Джек" приходить на зміну червоно-білий з кленовим листком стяг. Першим його піднімають над будівлею канадського парламенту в Оттаві.

1989 – Керівництво СРСР оголошує, що територію Афганістану залишає останній радянський солдат - закінчилась більш, ніж дев''ятирічна військова інтервенція Радянського Союзу в сусідню державу. Захищати революцію в "братерській" країні були прикликані і понад 150 тисяч українців. Більш трьох тисяч з них загинули під час цієї війни, сім тисяч повернулися в Україну інвалідами, близько 2 тисяч вважаються полоненими і без вісті зниклими; уже дома, від ран, хвороб і самогубств умерло більш 4 тисяч українських "афганців".

А у 1995 – У місті Рейлі (штат Північна Кароліна) ФБР заарештувало 31-річного Кевіна Мітніка, "найбільш розшукуваного хакера", засудженого згодом на п''ять років позбавлення волі за несанкціоноване проникнення у комп''ютерну систему державного рівня і викрадення 20 тисяч номерів кредитних карток з бази даних інтернет-мережі Netcom.